Kv Balkongen

Norrköping

Kv Balkongen

Kv. Balkongen i Söderport är beläget på cirka 15 minuters gångavstånd från centrala Norrköping. Här har du nära till både naturen och stadens puls. Området består dels av villa- och radhusbebyggelse uppförd under slutet av 60-talet samt ett stort bestånd av flerfamiljshus med hyresrätt. Mirum Galleria ligger ca 500 m från bostäderna och där hittar man allt man behöver, bland annat mataffärer, shopping, restauranger, bibliotek, gym, systembolag och apotek. I närheten av bostäderna finns även vårdcentral och äldreboende. Söderport ligger i ett naturskönt läge med närhet till Vrinneviskogens naturreservat som erbjuder motionsspår för löpning och promenad samt minigolf. Där finns även ett stall, fotbollsplaner med konstgräs och idrottshall.

Bostäderna ligger i anslutning till den nya spårvägen vilket gör att de boende kommer ha goda möjligheter att utnyttja kollektivtrafiken.

Trenum Fastighets AB har förvärvat projektet. Vi på AB Lejonstaden  driver projektet till färdigställande för Grundingen Fastighets AB’s räkning. Projektet har beviljats investeringsstöd vilket innebär uppfyller kraven på låga hyror samt mycket låg energiförbrukning.

Lägenheterna kommer upplåtas som hyresrätter och det kommer företrädesvis vara små och yteffektiva ettor och tvåor på mellan 35 och 55 kvadratmeter. Här skapas en livlig plats där människor möts för att arbeta, leka, trivas och utvecklas.

Projektfakta

  • 121 lägenheter
  • 35 - 70 m²
  • 1 - 3 rum
  • Våren 2022
  • Hyresrätt
  • PEAB